İyi Tereyağ Nasıl Seçilir? Nelere dikkat edilmelidir

25-03-2021 21:56
İyi Tereyağ Nasıl Seçilir? Nelere dikkat edilmelidir
Sıcak su testi:Tereyağı bütün halde eriyorsa gerçek, parçalanarak eriyorsa sahtedir,
Bir parça tereyağı alın ve bir bardak sıcak suyun içine bırakın. Eğer tereyağı tek parçada küçülerek eriyorsa gerçek, su içinde parçalara ayrılarak eriyorsa sahtedir.

Kesme testi: Buzdolabından çıkan tereyağını kesmekte zorlanıyorsanız gerçek, bıçak değdiğinde çatlıyorsa sahtedir,
Buzdolabından çıkardığınız tereyağını kesmekte zorlanırsanız, öyle değil mi? Bu yüzden tariflere eklemeden önce oda sıcaklığında bekletmeniz gerektiği söylenir. Şimdi dolaptan çıkardığınız tereyağına bıçağı değdirin. Bıçak darbesi alan yerler küçük küçük parçalanıyorsa gerçektir ama eğer ki yağın bütünü çatlıyorsa sahte olma ihtimali epey yüksek.

Erime testi: Oda sıcaklığında bıraktığınızda yumuşuyorsa gerçek, su gibi eriyorsa sahtedir,
Az önce bahsettik; yemeklere koymadan önce tereyağını oda sıcaklığında erimeye bırakmanız lazım. Şimdi küçük bir test yapalım. Tereyağını oda sıcaklığına bırakın ve bekleyin. Eğer yavaş yavaş yumuşuyorsa sorun yok ancak erirken su salıyorsa sahte olduğundan şüphelenebilirsiniz.

Renk testi: Erimiş kısımların rengi daha koyuysa sahtedir,
Tereyağımızı erittik. Eriyip tabağa akan kısımların rengine dikkat edin. Eğer erimiş kısımların rengi tereyağından daha koyuysa içinde gıda boyası kullanılmış demektir. Tüketmeyin.

Köpürme testi: Tavada eriyen tereyağ köpürmüyorsa sahtedir,
Malzemelerden önce tavaya eklediğiniz tereyağın göz göz olması ve köpürmesi gerekli. Eğer bu şartları yerine getirmiyorsa sahte olabilir. Tüketmemenizde fayda var. Zira tereyağının köpürmesinin nedeni içinde bulunan suyun yoğunluk farkından dolayı dışarı çıkması.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.