İyi Et Nasıl Seçilir? Nelere dikkat edilmelidir

25-03-2021 21:59
İyi Et Nasıl Seçilir? Nelere dikkat edilmelidir

Bir kasabınız olsun: Kasaplara ya da marketlere gelen etler farklı bölgelerden geldiği gibi farklı özelliklerde de olabiliyor. Bu sebeple iyi bir eti öncelikle kasabınıza sormalısınız. Çevrenizde var olan (artık iyice azalmakta) kasapları deneyin, kasabınız ile konuşun, çekinmeyin soru sorun. Birkaç deneme sonucunda doğru kasabı bulacaksınız. Marketler içinde aynı yöntemi izleyebilirsiniz.  

Etin Görünümü: Etin rengi açık ya da biraz koyu kırmızı olabilir. Et toplu ve diri durmalı; kendini bırakmış, dağınık şekilde ya da üzerinde lokal morarmalar olmamalıdır.

Etin Kokusu:  Et seçimini en iyi şekilde yapabilmek için ete dokunmalı ve koklamalısınız. Kokladığınızda ağır ve rahatsız edici bir koku gelmemelidir. Özellikle kurban bayramında kurban kesenler bilir; kurban kesimi sonrası bir et kokusu vardır. İşte o taze et kokusudur ve alacağımız ette bu kokuyu istemiyoruz. Bu kokuyu dinlenmiş bir ette almazsınız. Bu yüzden et en az 3-4 gün dinlenmiş olmalıdır. Bir diğer konu da hazır marine edilmiş et almayın!! Tuz ve baharat yüzünden etin bayat olup olmadığını anlamayabilirsiniz. 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.